potencialservices.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2012 július

2012. június 5.

KEOP-5.3.0/A/09-2010-0270 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ, „A POTENCIAL SERVICES KFT. PÁLYÁZATA A CSOPAKI BORKÚRIA ÉPÜLETÉNEK KOMPLEX ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSÁRA” CÍMU PÁLYÁZAT

A budapesti székhely Potencial Services Kft. az általa üzemeltetett Csopaki Borkúria épületének energiaracionalizálására, energetikai felújítására nyújtott be pályázatot 2010 tavaszán. Az energetikai fejlesztést célzó beruházás volumene meghaladja a 46 millió forintot, melyhez az Európai Unió 32.784.220,- forint vissza nem térítend támogatással járul hozzá. A projekt keretében utólagos hszigetelés kerül az épület oldalfalaira, a padlásfödémre, megtörténik a homlokzati nyílászárók teljes kör cseréje és a ftési rendszer korszersítése. A Potencial Services Kft. elkötelezett az energiahatékonyság javítása és az energiaköltségek csökkentése mellett, folyamatosan vizsgálja az épület környezetbarát továbbfejlesztésének lehetségét.


A projekt kivitelezési munkái az elzetes ütemterv szerint haladnak, elkészült a padlásfödém szigetelése és a küls homlokzat hszigetelése. Ezen munkarészek érdekessége, hogy az elterjedten használt polisztirol hszigetelés helyett szálas szigetelanyag került felhasználásra. A nyílászárók jelents része kicserélésre került. Befejezdtek az épületgépészeti munkálatok is, a múltban használt olajtüzelés kazánt korszer, kondenzációs kazán váltotta fel.

A kivitelezés tervezett ideje: 2011. augusztus 2. – 2012. június 30.

A beruházásnak köszönheten mérsékldik az üvegházhatású gázkibocsátás, jelentsen csökken az éves földgáz-felhasználás, csökkennek az épület üzemeltetési költségei. A szigetelt falak és födémszerkezet, korszer nyílászárók fokozzák az épületben dolgozók és a vásárlók komfortérzetét.


Bővebb információ:

Szöllősi Norbert ügyvezető, projektmenedzser
Potencial Services Kft.
1089 Budapest, Reguly Antal u. 40/a.
Tel.: 06 30 969 2379
Fax: 06 87 788 318
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 


A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.